Mina karaktärer
Sommarbuskis
...
Sommarbuskis
Vallarna fyller 25år. Pandemin fortsätter med stränga restriktioner. Vad göra?
Vi bantar ner allt som inte gör avkall på det rent konstnärliga och humoristiska och gör en Best off revy med gamla och nya godingar.
Vi är fem på scen å drygt femhundra i salongen.
Stulen Kärlek
...
Stulen Kärlek
En av Krister Classons mästerverk tas upp på Vallarnas Friluftsteater. Den har tidigare spelats på bla. Lisebergsteatern. Pär Nymark gör regidebut på Vallarna med den äran å jag får en ny roll att sätta tänderna i.
Pilsner och penseldrag
Månsson
Pilsner och penseldrag
Lars å jag fortsätter att bearbeta gamla klassiker å sätter denna gång tänderna i TV succén ”Grabbarna i 57:an”. Månsson är tillbaka å jag får för första gången spela lite småfet.
Soldat Fabian Bom
Herr Bom
Soldat Fabian Bom
Denna gång får Lars å jag i uppgift att bearbeta en otroligt populär pilsnerfilm med Nils Poppe i huvudrollen. Själv fick jag äran att gestalta herr Bom själv. En både ärofylld och ångestladdad uppgift med vissa gymnastiska inslag.
Micke Risebeck gör en obetalbar officer.
Jäkelskap i Kikar´n
Dag-Otto
Jäkelskap i Kikar´n
Lars å jag får förnyat förtroende som manusförfattare och får då möjlighet att skapa en trilogi som avslutas med att Våge och Dagmar lämnar gården Solhöjden. Dessutom är det Vallarnas tjugoårsjubileum. Varje föreställning slutar med ett fyrverkeri.
Bröllop i Kikar´n
Dag-Otto
Bröllop i Kikar´n
Andra uppsättningen från Lars å min penna. En fortsättning på brännvin i kikaren. Karin Bergqvist är en ny bekantskap och Clas Månsson tittar till oss igen som en kärlekskrank pastor.
Brännvin i kikar´n
Dag-Otto
Brännvin i kikar´n
Första uppsättning på Vallarna, som jag är delaktig i manusarbetet. Mycket lustfyllt och skrämmande. Dag-Otto är tillbaka och handlingen utspelar sig 1953. Stegmar är tillbaka å nu i en dubbelroll. Jessica Heribertsson och Jonas Hellman Driessen är två nya bekantskaper.
Livat i parken
Insektsfotografen Harald
Livat i parken
En gammal och en ny penna står för manus i denna åttiotalspjäs. Lars Classon och Torbjörn Karlsson. Själv får jag gestalta en ny virrpanna – Insektsfotografen Harald som rör till det för övriga inblandade. Känns det igen? Det har inte blivit så många hjälteroller genom åren.
Campa i klaveret
Göran
Campa i klaveret
En nutidspjäs från manusverkstan, där jag spelade Göran. En äkta looser. Tre nya ansikten på Vallarna, fick publiken stifta bekantskap med: Anna Bromé, Emmi christensson och Robin Stegmar. Anrättningen kryddades också med en ”nakenchock” och jag är så glad, att jag inte stod för den.
Pang på pensionatet
Dag-Otto
Pang på pensionatet
Inför 15: årsjubileet visade det sig att Krister å jag gick å bar på samma ide´. Att det var dags för en ”buskisdeckare” på Vallarna. Vi spånade en eftermiddag, sen tog Krister över manusskrivandet och även regin och jag fick ikläda mig postiljonuniformen igen.
En mor till salu
Alf
En mor till salu
I nummer två från Manusverkstan - ”En mor till salu” 2010 spelar jag en värdelös butler, som gömmer sprit lite varstans och som missförstår det mesta.
Virus i Bataljonen
Andersson
Virus i Bataljonen
I ”Virus i Bataljonen”2009, får jag chansen att spela en riktigt gammal gubbe. Med regissör Ulf Dohlstens hjälp, hittar jag så småningom denne klurige Andersson. Virus är den första pjäsen från Manusverkstan Lars Classon och Per Anderssons pennor.
Solsting och Snedsprång
Dag-Otto
Solsting och Snedsprång
2008 dyker Dag-Otto upp i en bearbetning av Rena Rama Rolfs ”En Plats I Solen” och får namnet ”Solsting och Snedsprång”.
Jag gör alltså Conny Raberuds roll som Dag-Otto i stället och med Micke Risebeck i Brandebys roll.
Hemsöborna
Carlsson
Hemsöborna
Med ”Hemsöborna” 2007, fick jag för första gången prova på att inte göra en lustig figur. Det var lärorikt men det räcker så bra så.
Brännvin och fågelholkar
Larsson
Brännvin och fågelholkar
Detta året 2006 var det 10års jubileum På Vallarnas Friluftsteater och ”Söderkåkar” drog västerut och fick heta ”Brännvin och fågelholkar”
Efter att inte ha gjort dubbelroller på länge var det dags nu. Förutom Dag-Otto som så lämpligt fick vara brevbäraren, gjorde jag också Larsson, en fattig glad gamäng.
Två Ägg i Högklackat och Två Bröder emellan
Luffsen
Två Bröder emellan
Två Ägg i Högklackat
Krister skrev även uppsättningarna 2004 och 2005. ”Två Bröder emellan” och ”Två Ägg i Högklackat”.
Efter att ha spelat Dag-Otto i tre säsonger tog det lång tid att hitta ”Lufsen”. 4-5 dar innan premiären lossnade det till slut och den värdelöse, men glade snickaren såg dagens ljus.
Jäkelskap
Dag-Otto Flink
Snålvatten och Jäkelskap
Bröllop och Jäkelskap
Barnaskrik och Jäkelskap
2001 var det dags för Krister att presentera sitt andra skrivna folklustspel ”Snålvatten och Jäkelskap”. Han beställde en figur som inte fick likna nåt jag gjort innan. Det blev Dag-Otto.
2002 och 2003 kom uppföljarna i jäkelskapstrilogin - ”Bröllop och Jäkelskap” och ”Barnaskrik och Jäkelskap”.
En plats i solen
Conny Raberud
En plats i solen
Den regniga och kalla sommaren 2000, drog Rena Rama Rolf-gänget in på Vallarna med ”En plats i solen”, med en nyskriven pjäs. Vi fick väldigt bra kritik, men publiken svek.
Bröstsim och Gubbsjuka
Hugo Planertz
Bröstsim och Gubbsjuka
Min minsta roll på Vallarna, men mycket rolig att göra - en av mina favoriter. Hugo blev betuttad i Mi Ridells rollfigur. Folklustspelet hette ”Bröstsim och Gubbsjuka” Och parallellt med den spelade Mi och jag in 21 avsnitt av ”Rena rama Rolf”. Året var 1999.
Där fick du
Jonas och Josefin
Där fick du
Jonas och Josefin dök upp i Kristers första egenhändigt skrivna folklustspel ”Där fick du” 1998. Jonas fick klä ut sig till Josefin för att motvilligt hjälpa sin skumme bror, som spelades av Stefan Gerhardsson.
Hemvärn och påssjuka
Handelsbiträdet Petter
Hemvärn och påssjuka
Handelsbiträdet Petter var kär i Tina Lejonbergs roll i ”Hemvärn och påssjuka” 1997. Jag gjorde även en dubbelroll detta år. En Landsfiskal var den andra.
Hemlighuset
Knut Gribb
Hemlighuset
Knut Gribb var representant och ägare av firma G.A.S.P. (Gör allt för pengar), som var en av rollerna i ”Hemlighuset”
Hemlighuset var den första uppsättningen på Vallarnas Friluftsteater 1996.
Den andra rollfiguren som jag gjorde var postorderdirektören Blomberg.
Skåpbubblor
Errolf
Skåpbubblor
Den tröge drängen dök upp första gången hos bönderna Sven August och Kristian i ”Skåpbubblor ” 1993-94
Skåpbubblor
Blyge Örjan
Skåpbubblor
Blyge Örjan är en figur som Krister Classon hittade på, till nummerrevyn ”Skåpbubblor” 1992-93.
Han blev så poplär så han dök upp i alla möjliga sammanhang efter det. Bland annat i Tvserien ”Full Fräs” där Örjan hade ett romantiskt hörn och ett barnprogram. Örjan dyker fortfarande upp då och då ibland ihop med Siw Carlssons figur Augustina.
Rockdepartementet
Ivan Boring
Rockdepartementet
Ivan Boring föddes 1983 i P3 programmet ”Rockdepartementet”
Det blev ett femtiotal monologer, där en del finns med på de två cd vi gav ut långt senare. Best of volym 1 och 2. Jag läste in dom på nytt och la till några låtar. Medskrivare till monologerna är Kent Andersson och Anders Carlsson
Kreera web&design Logo